Bästa underhållningsprogrammen för barn

Bolibompa

För många är det här det första man kommer att tänka på när det kommer till barnprogram i Sverige – trots att det numera finns ett stort utbud av program att se på andra kanaler. Under tidig kväll bänkar sig barn över hela landet framför TV:n för att ta del av de olika programmen som ingår i Bolibompas segment. Babar, Pingu och Björnes magasin är några exempel på de populära program som visats genom åren.

Powerpuffpinglorna

Girl Power på högsta nivå har vi här. Bubblan, Blomman och Buttran ser ut som vilka vanliga småtjejer som helst som bor med en kärleksfull adoptivfar, Professor Utonium, i en idyllisk förort. Det finns dock ett visst undantag; de brottas varje dag med att rädda världen innan det är dags att gå till sängs.

SvampBob Fyrkant

Långt under havsytan hittar vi undervattensbyn Bikini Botten. Det är här vår kära huvudperson SvampBob Fyrkant bor. Under dagarna jobbar han på Krånglige Krabban där han steker smaskiga krabburgare. Utan att ens försöka hamnar SvampBob ofta i knepiga situationer. Speciellt när han minst anar det. Till sin hjälp har han dock alltid sin bästa vän Patrik Stjärna och även den äventyrslystne ekorren Sandy Kind.