Boka julkonserten för den rätta stämningen

323273-christmas

Finns det något mysigare och mer stämningsfullt än att gå på julkonsert i väntan på jul? En julkonsert höjer garanterat julstämningen och är ett trevligt sätt att slappna av i julstöket. En biljett till en julkonsert är också en uppskattad present, och kanske mer stämningsfullt i adventstider än till och med det klassiska julbordet.

Föredrar du en stillsam och stämningsfull luciakonsert så kan du till exempel besöka Luciakonsert i Engelbrektskyrkan i Stockholm, där bland andra Adolf Fredriks musikklasser traditionsenligt bjuder in till ett stämningsfullt luciafirande. Vill du fira in julen med lite mer glamour och färg, så väljer du kanske Glamourjul i Djurhamn eller varför inte Elvis Christmas i Enköping. De flesta av våra stora artister bjuder även de på särskilda julkonserter. Bland dessa kan nämnas Carola, Peter Jöback, Tommy Körberg och Malena Ernman.

Julkonsert med det lilla extra

Du kan också kombinera julkonserten med ett julbord för den där lite extra juliga stämningen. Du kan exempelvis gå på Typisk Svensk Jul i Linköping, där både ett ordentligt julbord och en show bestående av lika delar stämningsfull julmusik som röjiga uppträdanden utlovas. På Sinatrashow med julbord i Karlstad bjuds på både hits av Frank Sinatra och god julmat. Det finns också julkonserter i form av både musikaler och kabaréer. Varför inte boosta julkänslan med hjälp av Musikalen- En julsaga i Lund, musikalisk version av den gamla klassiska berättelsen av Charles Dickens. På Christmas Comedy i Göteborg kan du kombinera den varma julstämningen med ett gott skratt tillsammans med Johan Glans, David Batra, Nour El-Refai och Emma Knyckare. Det finns en julkonsert för alla, oavsett om du föredrar klassisk musik, folkmusik, dansband, hårdrock eller pop.