Let’s Dance


Man kan gott säga att fredagskvällarna blev räddade när Let’s Dance hade premiär för 10 år sedan. Programmet är en svensk version av det populära brittiska Strictly Come Dancing. Genom åren vi fått se en hel ström av olika kändisar medverka, allt från Anna Book till Markus Schenkenberg. Man kan nästan börja undra om det finns några kändisar kvar i landet som ännu inte varit med i Let’s Dance.

Tävlingen är väldigt enkel att följa. Kändisar paras ihop med välrutinerade dansare och får lära sig olika dansstilar som de sedan ska tävla i. Juryn består av tre till fyra personer som i kombination med tittarnas röster får avgöra vilka danspar som går vidare eller får lämna tävlingen. Med ett sådant format är det inte svårt att förstå varför svenskarna har tagit till sig Let’s Dance med öppna armar. Tävlingen har till och med belönats med utmärkelsen Årets Underhållningsprogram under Kristallengalan 2006.

Det underbara med tävlingen är självklart att få se den förvandling som deltagarna ofta går igenom under de intensiva veckorna av hård träning. En person som inte dansat mycket innan kan se ut som ett riktigt proffs när denne rör sig smidigt fram på dansgolvet. En inspiration för oss alla som inte riktigt vågat ta steget och prova på en utmanande dans.