Moraeus med mera


Ända sedan Kalle Moraeus deltog i Melodifestivalen 2010 har vi fått se en hel del av spelmannen de senaste åren. Moreaus har gått från att vara julvärd till att nu senast vara programledare för Så ska de låta och hans succéprogram Moraeus med mera.

Moraeus med mera blev en hit från första början när det visades 2011. Programmet är nu inne på sin femte säsong. Sahara Hotnights, Danny Saucedo och Tove Styrke fanns bland artisteliten som fick komma på besök vid Orsasjöns strand där inspelningarna hålls. Det är en riktigt härlig blandning av musik, sång och samtal i en naturskön miljö.

För Kalle själv är projektet rena drömmen. Om man nu ska delta i ett TV-program där musik ligger i centrum så finns det, enligt honom, inte en bättre kombination. Däremot är musikern fortfarande lite förundrad över hur han hamnat i programledarrollen. Han har viss svårighet för att lära sig manus utantill, en aning dyslektisk och påstår att han inte pratar särskilt korrekt. Det verkar dock som att det är något artisten är ensam om att tycka. De flera tusentals tittare som följer varje avsnitt av programmet verkar bara ha lovord att ösa över Moreaus.