Oväntad underhållning som fått snabb spridning

Ibland dyker det upp ett tv-program, en serie eller en ny pokersida som är sådär oväntat bra och får en plötslig spridning. Eftersom vi har så många mediekanaler numera så kan det behövas program eller spel som alla pratar om och som man bara måste pröva, det hjälper oss att sålla i mediebruset och så slipper vi börja titta på de där medelmåttiga serierna på Netflix.

Populärt just nu

Ett exempel på en sådan oväntad serie är ju norska ungdomsserien Skam, som i Sverige bara gått att se på SVT Play. Om någon hade sagt till oss för några år sedan att den mest populära serien någonsin på SVT Play skulle vara norsk, vem hade trott oss då? Men det är precis det som har hänt, enligt Expressen Nöje så är det rekordsiffror för SVT Play, aldrig förr har något program fått så mycket webbpublik, inte ens julkalendern. Och att vi sen lärt oss ungdomsnorska på köpet är ju bara en otippad bonus.

Något som också blivit extremt populärt de senaste åren är onlinepoker. Alla som är intresserade av poker vet ju hur svårt det kan vara att välja bland alla pokersidor med bonusar och teman, Vissa fastnar för snygg design och en strukturerad sida, andra för vilka poker- och livespel som finns. Här finns många experter som kan tipsa, men de bästa sajterna får snabbt ett “buzz” omkring sig som gör att vi måste prova.

Kändisars liv

Ett annat, relativt känt, fenomen är kändisar som får egna tv-program. Och en lite mer oväntad succé har väl varit Wahlgrens Värld i Kanal 5. Vem trodde att vi skulle få se Wahlgrens som en helt vanlig familj, med bråk, tjafs men ändå med mycket humor? Det är när vi får vår bild av något omkullkastat på ett underhållande sätt som det blir riktigt bra tv.