Skapa en femkamp

Om ni bedriver någon form av verksamhet där underhållning, teambuilding och annat ingår så kanske ni kan skapa en femkamp med olika ingredienser som kan roa de som köper tjänster från ert företag.

En femkamp behöver inte vara allt för avancerat utan ni kan plocka ihop fem saker som ska utföras. Det kan finnas en fördel om det är lag som kan utföra aktiviteterna. En aktivitet kan vara slangbellor som köps in för dessa femkamper. Ställ upp tomma burkar på några meters avstånd och låt deltagarna skjuta ner så många burkar som möjligt. Varje burk ger en poäng. Ge varje deltagare fem skott, om man är många i laget kanske man kan dra ner till ett eller två skott per person.

Andra grenar som kan vara med i en femkamp kan vara lagskidåkning. Skruva fast öglor på en vanlig bräda där fötter kan stoppas i. 3 till fyra personer kan vara lämpligt att ha öglor för. Gör upp en bana som man tillsammans ska åka på skidorna/plankorna tillsammans. Ett klurigt pussel med stora pusselbitar kan också vara skoj att tillsammans lägga på tid. Köra skottkärra med varandra, där en i laget får agera skottkärra och den andra styr. Corn hole är en rolig lek där man i en plywoodskiva såga ut inte allt för stort hål där det gäller att kasta ner en rispåse eller något som liknar detta.

Våra förslag på grena i femkampen:

  • Slangbella
  • Tandemskidor
  • Lägga pussel
  • Skottkärrerace
  • Corn Hole