Städer med musikscener

Det finns många städer i vårt avlånga land som har bra musikscener och då vi kanske har en förmåga att inte gå på så många konserter och andra musikupplevelser där vi bor så åker vi gärna iväg en helg för att få uppleva härlig musik.

Många gånger så är det mycket roligare att åka iväg en helg någon annanstans för att uppleva härlig musik. Vi tar gärna en lång weekend och bokar hotellrum i någon av våra större städer för att koppla av och njuta av ett skönt hotell, god mat och bra musik.

Stockholm

I vår vackra huvudstad så finns det många trevliga scener att hitta, beroende på vad du är intresserad av så finns det alltid något som passar. Cirkus är en klassisk plast där många stora artister uppträder. Berwaldhallen är en institution där där Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören brukar framföra klassiska verk med olika gästartister.

Göteborg

På Sveriges framsida så hittar vi Göteborg, här finns flera trevliga scener där man kan lyssna på skön musik i olika former. Nefertiti finns för dig som gillar jazz och blues, här blandas sköna rytmer i klassisk miljö. Pustervik är ytterligare ett klassiskt ställe i Göteborg med en skön scen i den gamla biosalongen. Sedan 20-talet har Göteborgarna kunnat förlusta sig på Pustervik.

Malmö

Även Malmö stoltserar med en mängd scener för musik och nöje, kanske Baltiska hallen kan passa för ett besök vid någon av de konserter som brukar arrangeras där. Du hittar även klassiska Folkets Park med en stark tradition i staden. Massor av olika arrangemang under hela året som passar både gammal och ung. Självfallet så sker det mesta utomhus sommartid och under andra delar av året så är det Jaktpaviljongen som gäller.