TV4:s bästa underhållningsprogram genom tiderna

Så mycket bättre

Då musikprogram är allmänt omtyckta så var det ingen överraskning att Så mycket bättre skulle röna så stora framgångar hos det svenska folket. Sju artister ska under en vecka leva ihop och bjuda på sina egna tolkningar av varandras låtar. I vissa fall har det lett till att folk fått upp ögonen för en artist som tidigare kanske hamnat lite i skymundan. För vem kan glömma till exempel Petra Marklunds version av Petters ”Mikrofonkåt” som låg på musiktoppen i flera veckor framåt?

Let’s Dance

Let’s Dance eller Strictly Come Dancing som den brittiska versionen kallas har blivit ett underhållningsprogram att räkna med. Under flera veckor får vi se kändisar kämpa med att lära sig nya pardanser som tango och paso doble, för att sedan tävla mot varandra med sina danspartners. Några verkar tyvärr ha två vänsterfötter medan andra har visat sig ha en dold talang för dans. Danstävlingen har bland annat fått priset Årets underhållningsprogram på Kristallengalan.

Bingolotto

Ingen lista är helt komplett utan spelprogrammet Bingolotto. Vem i vårt avlånga land känner inte till det nostalgiska ledmotivet till programmet? Denna långkörare hade premiär 1991 med Leif ”Loket” Olsson som programledare och har blivit till en av kanalens mest succéartade program. Under en period flyttade man dock över Bingolotto till systerkanalen Sjuan, men numera kan vi återigen se det på TV4 med Ingvar Oldsberg som programledare.